Turmion Kätilöt Live Aulanko Areena 3.11.2018

Soittolista paketoi viikon 45: uuden musiikin odotusta ja vanhojen fiilistelyä

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 11.11.2018

Hyvää isänpäivää ja menevää sunnuntaita kaikille. Viikko tanssittaa viimeisiä tahtejaan ja siten myös me paketoimme viikon aikana soineet kotimaiset musiikit yhteen listaan.

Turmion Kätilöt Live Aulanko Areena 3.11.2018

Soittolista käynnistetään  Turmion KätilöidenMistä veri pakenee”-kappaleella, jota kuunnellessa voi uppoutua viikko sitten bändistä Hämeenlinnan keikalta kaapattujen kuvien pariin.

Uutiset kantoivat tiedon melodista metallia soittavasta Sonata Arcticasta, joka on siirtynyt studioon nauhoittamaan järjestyksessään kymmenettä studioalbumiaan. Levyn on tarkoitus ilmestyä ensi vuoden aikana Nuclear Blast Recordsin kautta. Tiedon kunniaksi fiilistellään yhtyeen ”Shy”-kappaleella.

Rockia soittava Sadetta on julkaissut verkkoon singlensä ”Narkomaani”, joka on maistiainen yhtyeen tulevalta debyyttialbumilta. Tuore kappale soi myös listalla.

Raskasta Joulua 2017

Raskasta Joulua -kiertue käynnistyy viikon päästä, jonka odotusta nostattamaan on julkaistu videoJoulupäivä”-kappaleen tahtiin. Kappale on Kalervo ”Kassu” Halosen Raskasta Joulua -tapahtumalle varta vasten säveltämä ja se löytyy myös soittolistaltamme.

Uusi rock-bändi Pretty Pale julkaisi ensimmäisen singlensä ”Bringing The Game”, joka tuo oman lisänsä soittolistallemme

Vuonna 1997 perustettu rockia soittava Hootenanny Freaks julkaisi musiikkivideon kappaleestaan ”Break Away”, jonka lisäksi bändi työstää aktiivisesti uutta musiikkia. Slovarin pariin pääsee listamme kautta.

Tamperelainen, pitkän linjan rock-bändi Manzana julkaisee joulukuun 7. päivä ”Silver Metal”-albuminsa. Bändin laulaja Piritta Lumous kuvaa yhtyettä hikiseksi ja hienostelemattomaksi rokkibändiksi, jonka jalat ovat maassa ja pää avaruudessa. Tarkemmin tulevasta levystä voi lukea täältä, ja uutta musiikkia odotellessa soittolistalla kuunnellaan ”Wolf Unheard”-kappale.

Aikaisemmin tänä vuonna hajonneen Santa Cruz-yhtyeen keulamies Archie Cruz paljasti, että bändin tulevan neljännen studioalbumin nauhoitukset ovat valmistuneet. Lisätietoa odotellessa heittäydytään ”Drag Me Out of the Darkness”-kappaleen tahtiin.

Viikon aikana tuli tieto, että death metalia ja thrashia sekoittavan Khiralin kitaristi Matti Hämäläinen on lähtenyt bändin rivistä. Khiral julkaisee toisen albuminsa ensi vuoden keväällä, ja se on solminut levytyssopimuksen saksalaisen levy-yhtiö Heathen Tribes Recordsin kanssa. Bändiltä kuulemme ”Orphanage”-kappaleen soittolistallamme. Kappale on alkuvuonna julkaistulta ”Chained”-debyyttialbumilta, jolle toimittajamme antoi 7- pistettä levyarvostelussaan.

Black- ja death metalia yhdistelevä Whitemour julkaisi ”The Day I Died”-singlensä, joka on mukana ensi viikolla ilmestyvällä ”The Devil Inherits The World” -debyyttialbumilla. Sitenpä myös se on listalla mukana.

Kaaosklubissa Bar Loosessa heittäydytään ensi lauantaina folk metal -teeman pariin. Rovaniemeltä saapuu Suotana tuoden kylmää ja kolkkoa tunnelmaa, jota kuullaan soittolistalta ”Sorrowl”-kappaleen muodossa. Vetten Äpärät sen sijaan tarjoilevat perinteisempää folk metallia ja heiltä soi ”Sydäntalven Viha”-kappale. Illan aikana Crimfallin täyttää klubin haikeudesta huutoon, jota voi makustella ”The Last of Stands”-kappaleella.

Teatraalista metallia soittava Lost In Grey julkaisee tammikuun 11. päivä toisen albuminsa. Levyä odotellessa fiilistellään soittolistalla bändin tuoreimmalla ”The Waste Land”-kappaleella.

Psykedeelistä occult folkia soittava Iterum Nata julkaisi toisen singlen joulukuussa julkaistavalta albumiltaan. ”Sacrificial Light”-kappale tuo tunnelmaa soittolistamme kautta, ja sillä voi nostaa pitkäsoiton odotusta. Bändin Jesse Heikkinen kertoi, että single on henkilökohtainen ja sen teemana on itsensä uhraaminen. ”Symbolisesti itsensä voi uhrata päästämällä irti kaikesta valheellisesta, niin että jäljelle jää vain tietty ydin, joka edustaa henkilön todellista tahtoa – omaa paikkaa maailmassa. Toisaalta taas kappaleen voi kokea pohdintana itsemurhasta ja siihen liittyvistä eettisistä kysymyksistä.”

Block Buster Tampere Olympia-kortteli 12.4.2018 OutoKuva

Kuopiolainen Block Buster esiintyi On The Rocksin ”Let There Be Malcolm: AC/DC”-tribuuttikeikalla. Ilta osoitti kunniaa viime vuonna menehtyneelle Malcolm Youngille. Soittolistalla kuullaan bändin oma ”Sweet Mary Jane”-single.

Oululainen Khanus tuo death- ja black metalin piirteitä, mutta lisää mukaan shamanismia ja kansanperinnettä. Yhtyeen debyyttilevy ”Flammarion” sai toimittajaltamme 7.5 pistettä levyarvostelussa ja listalle lisäsimme siltä ”The Uncreated”-kappaleen.

Turkulainen Battledragon julkaisi uuden coverinsta. Aiemmin yhtye toteutti MambanVielä on kesää jäljellä”-kappaleesta oman versionsa, kun taas nyt käsittelyyn pääsi ”Bailando”. Kappaleesta on nähtävillä sopiva musiikkivideo.

Lost Society @ Unholy Winter Fest 2018

Joensuussa järjestetty Unholy Winter Fest toi paikalle kovia esityksiä. Toimittajamme kirjoitti illasta, jossa riitti tykitystä. Kova livebändi Lost Society esiintyi uskomattomalla energialla ja sen kunniaksi soittolistalle lisäsimme ”Trash All Over You”-kappaleen. Stratovariuksen esitys ei tuntunut käynnistyvän  ennen kuin viimeisen ”Hunting High and Low”-hitin aikana, josta syystä sama biisi soi listallamme. Children of Bodomin räjäyttäessä ”Sixpounderin”-kappaleen, oli tupa täynnä. Menoa fiilistellen soittolistalla soi myös tuo kappale. Amorphis päätti illan ja toimittajamme totesi, että bändi on ”itse asiassa edelleen aivan helvetin hyvä bändi. Unholy Winter Fest oli yksi niistä tilanteista, joissa olen tämän havainnut.” Bändiltä lisäsimme soittolistaan ”Black Winter Day”-kappaleen, joka soi illan encorena.

Ajattara SaariHelvetti 2018

Tammikuussa 18. ja 19. päivinä järjestettävän JKL Metal Festival -tapahtuman sekä Nosturissa järjestetyn Metal Crane Festivalin esiintyjiä on paljastettu. Helsinkiläinen metalyhtye MyGrain nähdään tapahtumassa, jonka lisäksi heinäkuussa bändi kertoi työstävänsä uutta albumia. Menoa odotellessa, bändin ”Waking Up The Damned”-kappale soi listallamme.

Myös metalliyhtye Medeia esiintyy illoissa ja bändiltä on myös tulossa uusi albumi ”Xenosis” tammikuun 18. päivä. Yhtyeen ”Collision Imminent”-kappale löytyy soittolistaltamme. Tamperelainen doom metal -yhtye Sapata saapuu myös tapahtumiin ja lisäsimme bändin huhtikuussa ilmestyneeltä ”Reflections”-EP:ltä ”Cyrene”-kappaleen. Lisäksi kuopiolais-tamperelainen modernia metallia soittava Everwave nähdään tammikuussa, ja bändin hiljattain ilmestyneen ”So Called Home”-debyyttialbumin ”Ostrov”-kappaleen löytää soittolistalta.

Mustan metallin tunnelmia tuova ja kuolemasta, pahuudesta sekä pimeydestä laulava Ajattara sekä 10-vuotista uraansa juhliva Vorna ilmoitettiin festivaalien esiintyjiksi, jonka kunniaksi edelliseltä soi ”Ristinkirot”-kappale ja jälkimmäiseltä ”Jälkemme”-kappale. Haminalainen melankolista, mutta raskasta kuolonmetallia soittava Kaunis Kuolematon nähdään myös tapahtumissa ja soittolistalla tunnelmoidaan ”Tuhottu elämä”-kappaleella. Jyväskyläläinen Callidicen livekunnon pääsee näkemään tammikuussa ja bändin ”Anthem for Resistance”-debyyttialbumin avauskappaleen ”More Than a Bond of Blood” lisäsimme listaan. Toimittajamme antoi kyseiselle albumille heinäkuisessa levyarvostelussaan 8 pistettä.

Kotkalainen hidasta, melodista ja melankolista kuolonmetallia tarjoileva Marianas Rest valmistautuu toisen albuminsa julkaisuun. Levyn ensimaistiainen ”Restitution”-kappale edustaa vauhdikkaampaa puolta ja sen kuulee musiikkivideon kera täältä. Spotify-soittolistalle kappaletta ei voinut lisätä, joten tunnelmoidaan ”The Milleanist”-kappaleella.

Kotimaisten bändien esittelyssä uppouduttiin helsinkiläisen SoulGlassin tarinaan. Sitä lueskellessa voi tunnelmoida ”To The Slaughter”-kappaleen tahtiin.

Progressiivista kuolonmetallia tarjoileva (Psychoparalysis) -yhtye tarjoilee ”Voracious”-sinkkulohkaisun, jolle toimittajamme antoi 8 pistettä levyarvostelussa. Julkaisun ”Verify Truth”-kappale löytyy listaltamme, sillä se on toimittajamme sanoin ”silkkaa aggressiivista turpasaunomista. Kuuntelun aikana raivoa pistetään koko rahan edestä likoon.”

Black Light Discipline toteutti norjalaisen Alan Walkerin megasuositusta ”Faded”-kappaleesta koukuttavan electro metal -version, joka antaa paljon kunniaa kappaleen alkuperäisversiolle.

Kotimainen grunge/metal -yhtye The Psycho Season julkaisee uuden ”Grunge River” pitkäsoittonsa kuluvan kuun 23. päivä, jota odotellessa tunnelmoidaan ”Overcome”-kappaleella. Kyseinen single löytyy myös tulevalta julkaisulta.

Oululainen blackened crust -trio Mustasuo on julkaissut verkkoon musiikkivideonsa kappaleesta ”Kun illuusio särkyy”:

Luetuimmat

Uusimmat