Kurkkaus kristallipalloon: tässä tulevat 60 odotetuinta ulkomaista julkaisua rockin ja metallin saralla vuonna 2021

Kirjoittanut Joonas Arppe - 8.1.2021

Tervemenoa 2020 ja tervetuloa 2021. Vuonna 2020 lähes kaikkien yhtyeiden keikkakalenterit kokivat lähes täydellisen tyhjentymisen ja sen seurauksena lukuisat yhtyeet viettivät aikaa kirjoittaen uutta musiikkia tulevia albumeita varten. Koska ainakin nyt tätä kirjoittaessa näyttäisi siltä, että kesään 2021 mennessä keikat ja festivaalit alkavat taas pyöriä normaaliin tapaan, on monilta yhtyeiltä tulossa myös ennen kesää uutta musiikkia. Jo aiemmin julkaistujen kotimaan odotetuimpien rock -sekä metallilevyjen jälkeen on aika siirtää katse ulkomaita kohti ja kurkistaa kristallipallon kautta mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Ohessa teille 60 albumin lista, joita ainakin Kaaoszinen toimituksessa odotellaan julkaistavaksi tämän vuoden kuluessa:

A Day To Remember

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Albumi: You’re Welcome
Julkaisupäivä: 5.3.2021

”Degenerates”, ”Resentment”, ”Mindreader”, ja ”Brick Wall” -singlet poikinut seitsemäs A Day To Remember -studioalbumi julkaistaan maaliskuussa. Yhtyeen vokalisti Jeremy McKinnon kertoo yhtyeen palaavan viiden vuoden levytystauolta ”pirteämmällä” ja ”modernimmalla” kokopitkällä kuin aikaisemmin.

Avenged Sevenfold

Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Vokalisti M. Shadows kertoi hiljattain Avenged Sevenfoldin ottavan uuden albuminsa äänitysprosessin kanssa rennosti, ja albumin olevan noin puolimatkassa valmistumisestaan. Yhtye etsii Shadowsin mukaan tulevalla albumillaan ”överimpää, kirjavampaa ja villimpää” soundia kuin koskaan aiemmin.

Alice Cooper

Albumi: Detroit Stories
Julkaisupäivä: 26.2.2021

Alice Cooperin tuleva ”Detroit Stories” -albumi ilmestyy 26.2.2021 earMUSICin kautta. Toistaiseksi albumilta on julkaistu singleinä ”Our Love Will Change The World” ja The Velvet Underground -cover ”Rock & Roll”. Albumi tulee olemaan Cooperin kunnianosoitus synnyinpaikalleen Detroitille, joka sijaitsee Yhdysvaltojen Michiganin osavaltiossa. 

Accept

Albumi: Too Mean To Die
Julkaisupäivä: 15.1.2021

Acceptin kitaristi Wolf Hoffman kertoi yhtyeen halunneen lähestyä koronatilannetta kuin ”metallisotilaat, jotka ovat liian ilkeitä kuolemaan”, ja lopputuloksena oli Acceptin kuudestoista studioalbumi ”Too Mean To Die”. Tammikuussa saapuvalta albumilta on turha odottaa mitään muuta kuin takuuvarmaa Acceptia.

Architects

Albumi: For Those That Wish To Exist
Julkaisupäivä: 26.2.2021

Architects kertoo tutkivansa helmikuussa saapuvalla albumillaan ihmiskunnan vastuuta planeettamme tuhoutumisessa. Singlet ”Animals” ja ”Black Lungs” ovat nostaneet albumia ympäröivän hypen taivaisiin, ja antavat syytä odottaa ”For Those That Wish To Existin” toimivan yhtyeen vipuvartena lopulliseen maailmanvalloitukseen. 

At The Gates

Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Kaaoszine uutisoi marraskuussa ruotsalaisen melodeathin pioneeriyhtye At The Gatesin siirtyneen Gröndahlin studion uumeniin äänittämään seitsemättä studioalbumiaan. Albumin julkaisupäivää ei ole toistaiseksi ilmoitettu, mutta uutta At The Gates -materiaalia on syytä odottaa saapuvaksi vuonna 2021.

Avantasia

Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Avantasian solisti Tobias Sammet kertoi jo maaliskuussa 2020 parsivansa kokoon yhtyeen uutta albumia. Myös Edguyssä toimiva Sammet kertoi joutuvansa vuorottelemaan yhtyeidensä välillä, eikä antanut aikatauluista lupauksia. On kuitenkin selvää, että koronaviruksen luoma keikkatauko on kääntynyt prosessin eduksi.

Anthrax

Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Kitaristi Scott Ian kertoi marraskuussa toivovansa Anthraxin pääsevän tien päälle yhtyeen työstössä olevan albumin tiimoilta. Ianin mukaan ”on tyhmää vain istuskella ja olla äänittämättä uutta materiaalia, kun yhtye on kerran valmis hyppäämään uuden albumin kimppuun”, vaikkei keikoille pääsisikään. On kuitenkin selvää, että uusi albumi on tulossa.

Asphyx

Albumi: Necroceros
Julkaisupäivä: 22.1.2021

Hollantilainen pitkän linjan death metal -yhtye Asphyx julkaisee kymmenennen studioalbuminsa ”Necroceros” jo tämän kuun puolella, tammikuun 22. päivä. Albumilta on julkaistu singlet ”Botox Implosion” ja ”Knights Templar Stand”.

Baroness

Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Baroness paljasti syyskuussa työstäneensä tulevaa albumiaan varten valmiiksi yli 30 demoa, joten materiaalista ei luulisi olevan pulaa. Marraskuussa studioon siirtynyt yhtye ei ole ilmoittanut tulevan albuminsa tietoja, mutta uutta musiikkia on ehdottomasti syytä odottaa tämän vuoden puolella.

Between The Buried And Me

Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Progressiivisen metallin sanansaattaja Between The Buried And Me ilmoitti joulukuun lopussa saattaneensa tulevan albuminsa äänitykset päätökseensä vain muutaman viikon ahertamisen jälkeen. Toistaiseksi nimettömän albumin on lupailtu ilmestyvän kevään aikana. 

Bleeding Through

Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Yhdysvaltalainen hardcore-yhtye Bleeding Through ilmoitti marraskuussa aloittaneensa yhdeksännen studioalbuminsa äänitykset Carnifexia ja Anaal Nathrakhia aiemmin tuottaneen Mick Kenneyn kanssa. Albumi saapunee vuoden 2021 aikana, vaikkei aikataulua ole toistaiseksi julkaistu. 

Black Veil Brides

Albumi: The Phantom Tomorrow
Julkaisupäivä: TBA

Yhdysvaltalainen teatraalista rockia soittava Black Veil Brides -yhtye esitteli loppuvuodesta tulevan ”The Phantom Tomorrow” -konseptialbuminsa keskiössä olevat henkilöt singlellään ”Scarlet Cross”. Albumi julkaistaan tänä vuonna Sumerian Recordsin kautta.

Born of Osiris

Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Lähes 20-vuotisen uran metalcoren parissa tehnyt yhdysvaltalainen Born Of Osiris tiedotti jo huhtikuussa saaneensa uuden albuminsa masteroinnista, joten julkaisupäivän voi melko varmoin mielin asettaa tulevan vuoden varrelle. Yhtyeen kitaristi Lee McKinney kertoi mahduttaneensa samaan syssyyn myös oman sooloalbuminsa, joka julkaistaan tänä vuonna.

Carcass

Albumi: Torn Arteries
Julkaisupäivä: TBA

Äärimetalliyhtye Carcass lupaili katkaisevansa seitsemän vuoden levytystaon ”Torn Arteries” -pitkäsoitollaan, mutta päätyi koronaviruksen sotkettua kuviot julkaisemaan neljä kappaletta sisältävän ”Despicable” -EP:n pitääkseen kiinni lupauksistaan. ”Torn Arteries” -pitkäsoitto saapunee viruksen annettua hieman periksi, toivottavasti jo tämän vuoden puolella.

Cannibal Corpse

Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Cannibal Corpse ilmoitti jo tammikuussa 2020 ”ajan olevan korkea” yhtyeen kryptaansa vetäytymiselle ja ”Red Before Blackia” seuraavan levyn työstölle. Toistaiseksi kannibaalien leirissä on ollut kuitenkin hiljaista, mutta uutisia uudesta Cannibal Corpse -materiaalista on syytä odottaa vuonna 2021.

Cradle of Filth

Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Laulaja Dani Filth kertoi syyskuussa uuden Cradle Of Filth -albumin valmistuneen, ja yhtyeen ylittäneen budjettinsa massiivisesti. Lopputuloksena on kuitenkin Filthin sanojen mukaan yhtyeen parhaimman kuuloinen sekä parhaiten kirjoitettu levy, ja se päästään kuulemaan tulevan vuoden aikana. 

Cult Of Luna

Albumi: The Raging River
Julkaisupäivä: 5.2.2021

Ruotsalainen post metal -yhtye Cult Of Luna julkaisee ”The Raging River” -EP:nsä helmikuun alussa oman Red Creek -levymerkkinsä alla. Viiden kappaleen mittaisella lyhytsoitolla kuullaan vierailevana laulajana Queens Of The Stone Agessakin vaikuttanutta Mark Lanegania.

Exodus

Albumi: Persona Non Grata
Julkaisupäivä: Kesäkuu

Järjestyksessään toinen laulaja Steve Souzan paluulevyistä, ”Persona Non Grata”, julkaistaan kesällä 2021. Kitaristi Gary Holt kehotti joulukuussa Headbangers Con -videopaneelissa yhtyeen faneja valmistautumaan uuteen Exodus-materiaaliin kesäkuussa.

Epica

Albumi: Omega
Julkaisupäivä: 26.2.2021

Hollantilainen sinfonista metallia esittävä Epica ilmoitti syyskuussa saaneensa helmikuussa julkaistavan ”Omega” -albuminsa äänitykset purkkiin, ja albumilta on sittemmin julkaistu kaksi singleä: ”Abyss O’ Time” ja ”Freedom – The Wolves Within”. Kummankin singlen kylkeen on saatu maistiaisina audiovisuaalisesti hyvin vaikuttavat musiikkivideot.

Evanescence

Albumi: The Bitter Truth
Julkaisupäivä: 26.3.2021

Yhdeksän vuoden levytystauolta palaavan Evanescencen solisti Amy Lee kertoi syyskuussa keskittyneensä viime vuosina siinä määrin perheenlisäykseen ja elokuvamusiikkiin, että yhtye oli jäänyt pitkäksi aikaa taka-alalle. ”Wasted On You”, ”The Game Is Over”, ”Use My Voice” ja ”Yeah Right” -singlet poikinut albumi julkaistaan pitkän odotuksen päätteksi maaliskuun lopussa.

Escape The Fate

Albumi: Chemical Warfare
Julkaisupäivä: 21.2.2021

Post-hardcore -yhtye Escape The Fate julkaisee ”Chemical Warfare” -albuminsa helmikuun 21. päivä Better Noise Musicin kautta. Toistaiseksi albumilta on kuultu maistiaisina ”Walk On” ja yhteistyössä laulaja Lindsey Stirlingin kanssa esitetty ”Invincible”

Every Time I Die

Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Every Time I Die -yhtyeen vokalisti Keith Buckley ilmoitti marraskuussa yhtyeen yhdeksännen albumin valmistuneen, mutta istuvansa sen päällä niin kauan kuin yhtyeellä on taas mahdollisuus tehdä kiertueita. Koronaviruksen alkaessa rokotteen myötä hellittää, on syytä olettaa albumin ilmestyvän tämän vuoden puolella.

Endezzma

Albumi: The Archer, Fjord and the Thunder
Julkaisupäivä: 21.1.2021

Norjalainen black metal -yhtye Endezzma tiedotti lokakuussa julkaisevansa uuden studioalbuminsa Dark Essence Recordsin kautta tammikuun lopussa. Tunnelmaltaan ”primitiivisen aggressiiviseksi mutta samalla tummasävyisen mystiseksi” kuvailtu albumi on poikinut singlet ”Anomalious Abomination” ja ”The Name Of The Night Is A Strong Tower”

Foo Fighters

Albumi: Medicine At Midnight
Julkaisupäivä: 5.2.2021

Rockjätti Foo Fighters julkaisee odotetun ”Medicine At Midnight” -albuminsa helmikuun alussa. Toistaiseksi albumin singlet ”Shame Shame” ja ”No Son Of Mine” ovat edustaneet yhtyeelle entistä kokeilevampaa tyyliä, vaihdellen paikoitellen jopa indie rock -tyylisistä viboistaan aina Motörhead-vaikutteiseen rokkiin. 

Ghost

Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

A Nameless Ghoul -pseudonyymin alla toimiva muusikko julkaisi Ghostin virallisilla kanavilla hiljattain tiedotteen, jonka mukaan yhtye on ”pyöritellyt suuria rattaita” vuoden 2020 hiljaiselonsa aikana. Mystinen viesti antoi myös ymmärtää ettei yhtyeen hiljaisuutta tule yhdistää inaktiivisuuteen, joten on hyvinkin mahdollista, että kuulemme uutta Ghost-materiaalia vuonna 2021. 

Gojira

Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Ranskalaisen metallijätti Gojiran ”Magma” -albumista on kulunut jo neljä vuotta, ja kesäkiertuiden peruuntumisen tiimoilta yhtyeellä on ollut aikaa valmistella uutta materiaalia. Syyskuussa yhtye kiusoitteli fanejaan mystisellä #anotherplacetobe -postauksellaan, joka herätti kysymyksiä mahdollisesta uudesta materiaalista.

Greta Van Fleet

Albumi: The Battle Of Garden’s Gate
Julkaisupäivä: 16.4.2021

”My Way, Soon” ja ”Age Of Machine” -singleillään amerikkalaisia rock-radioita kiusoitellut Greta Van Fleet julkaisee toisen albuminsa huhtikuussa. Singlejen perusteella odotettavissa on debyyttialbumin kaltaista, hyvin Led Zeppelin -henkistä, nuoruuden innolla soitettua ja tuotettua rock-musiikkia.

Halestorm

Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Halestormin kitaristi-laulaja Lzzy Hale kertoi joulukuussa yhtyeen aloittaneen äänittää vuoden 2018 ”Vicious” -albumilleen seuraajaa. Toistaiseksi yhtye on työskennellyt studiossa koronaviruksen rajoittamissa etäolosuhteissa, mutta Halen mukaan pandemian sallima lisäaika on käytetty kappaleiden kiillottamiseen viimeistä tahtia myöten. Uutta Halestormia on syytä varautua kuulemaan tänä vuonna, jos olosuhteet antavat periksi.

Helloween


Albumi: TBA
Julkaisupäivä: Kesä

Saksalainen power metal -veteraani Helloween julkaisee ensimmäisen singlen nimeltä ”Skyfall” tulevalta toistaiseksi nimeämättömältä albumiltaan 2. päivä huhtikuuta. 12-minuuttinen kappale ennakoi yhtyeen odotettua albumia, joka ilmestyy kesällä 2021. Albumi on ehdottomasti power metalin saralla vuoden odotetuin julkaisu jo pelkästään bändin tämän hetkisen kokoonpanon vuoksi ja se on järjestyksessään yhtyeen 16:sta albumi.

Hollywood Vampires


Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Alice Cooperin, Johnny Deppin sekä Joe Perryn kipparoima rockyhtye Hollywood Vampires on julkaisemassa uuden albuminsa tänä vuonna. Yhtye on vielä toistaiseksi ollut varsin vaitonainen suunnitelmistaan levyn suhteen mutta laulaja Alice Cooper on kertonut haastatteluissa levyn ilmestyvän tämän vuoden aikana.

Hypocrisy


Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Ruotsalainen Peter Tägtgrenin kipparoma death metal -poppoo Hypocrisy on julkaisemassa uuden albuminsa tänä vuonna. Peter Tägtrgren paljasti viime vuoden huhtikuussa olevansa studiossa albumin nauhoitusten kimpussa joten hyvin todennäköisesti bändiltä saadaan kuulla uutta materiaalia kevään kuluessa.

Infected Rain


Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Moldovan metalliylpeys Infected Rain aloitti joulukuussa seuraavan studioalbuminsa nauhoitukset. Levyn julkaisusta ei ole vielä olemassa tarkempaa tietoa mutta todennäköisesti sen julkaisu tulee venymään syksylle.

Jinjer


Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Ukrainan metalliylpeys Jinjer on paljastanut muutama päivä takaperin sosiaalisen median kautta aikovansa julkaista uuden albuminsa tämän vuoden kuluessa. Levy tulee olemaan bändin uran neljäs ja jatkoa vuonna 2019 ilmestyneelle ja paljon kehuja saaneelle ”Macro” -albumille. Levyn julkaisun ajankohdasta ei ole vielä tietoa eikä bändi tietääksemme ole ollut studiossa edes sitä vielä nauhoittamassa, joten julkaisu tapahtunee vasta vuoden loppupuolella.

Judas Priest

Judas Priest

Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Englantilainen heavy metal -legenda Judas Priest aloitti vuoden 2020 kirjoittamalla uusia kappaleita tulevaa albumiaan varten, mutta koronapandemia sotki yhtyeen suunnitelmat lähes täysin. Bändin on tarkoituksena kokoontua yhteen kaiken kaikkiaan kolme tai neljä kertaa albumia kirjoittamaan, ja yhtyeellä on nyt jo kasassa albumin verran musiikkia, vaikka bändi ehti tavata vain kerran ennen koronapandemian puhkeamista. Yhtyeen ikoninen laulaja Rob Halford on ehtinyt jo vertaamaan bändin seuraavaa albumia ikoniseen ”Painkilleriin” joten odotukset levyn suhteen ovat kovat. Albumin julkaisusta ei ole vielä tarjolla sen enempää tietoa mutta todennäköisesti se tulee tapahtumaan joko vuoden 2021 lopussa tai vuoden 2022 alussa.

KK´s Priest


Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Kuluneen vuoden alussa pistettiin kasaan uusi superyhtye KK’s Priest, jonka jäsenistössä on entisiä heavy metal -legenda Judas Priestin muusikoita. Bändiä johtaa Priestissa vuosina 1970-2011 kitaraa soittanut K.K. Downing ja solistina toimii Judas Priestissa vuosina 1996-2003 laulanut Tim ”Ripper” Owens. Rumpalina on puolestaan Priestissa vuosina 1977-1979 soittanut Les Binks. Bändi ilmoitti viime vuoden syksyllä debyyttialbuminsa edenneen miksausvaiheeseen ja levy saatiin valmiiksi juuri sopivasti ennen vuodenvaihdetta. Levyn julkaisuajankohdasta ei ole vielä tietoa mutta todennäköisesti se pyritään julkaisemaan ennen kesällä soitettavia festarikeikkoja.

Kerry King´s Slayer

Kerry King (©Alfred Nitsch)

Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Tyylillään hautaan saatetun thrash metal -suuruus Slayerin kitaristi Kerry King totesi jo ennen kuin pääbändin viimeinen kiertue oli alkanut, että tarkoituksena on jatkaa omaa musiikillista polkuaan uuden yhtyeen kera. Kerryn uudesta bändistä ollaan toistaiseksi vielä oltu varsin vaitonaisia vaikka kitaristi totesi viime vuoden elokuussa antamassaan haastattelussa saaneensa valmiiksi jo kahden levyn verran materiaalia tulevaa projektiaan varten. Projektissa huhujen mukaan tulee olemaan Kerryn kanssa Slayerissa jäähyväiskiertueella soittaneet Gary Holt sekä Paul Bostaph sekä Panterasta tunnettu laulaja Phil Anselmo.

King Diamond


Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Tanskalainen heavy metal -legenda King Diamond piti itsensä kiireisenä edellisen vuoden valmistellen ei yhtä vaan kaiken kaikkiaan kahta albumia julkaistavaksi tämän vuoden aikana. Uuden King Diamondin albumin lisäksi luvassa on myös uusi albumi Mercyful Faten suunnalta mutta kummankaan levyn aikataulusta ei ole tässä vaiheessa mitään tietoa.

Liquid Tension Experiment


Albumi: Liquid Tension Experiment 3
Julkaisupäivä: Kevät

Teknistä progressiivista metallia esittävä Liquid Tension Experiment kiusoitteli faneja sosiaalisessa mediassa uudesta albumista ja vahvisti lopulta, että jatkoa vuonna 1999 ilmestyneelle ”Liquid Tension Experiment 2” -albumille on luvassa keväällä 2021. Kokoonpanossa vaikuttavat John Petrucci (Dream Theater), Jordan Rudess (Dream Theater), Mike Portnoy (Ex-Dream Theater, Sons of Apollo, jne.) sekä Tony Levin (King Crimson jne.)

Mastodon


Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Yhdysvaltalainen progressiivisen metallin jättiläinen Mastodon siirtyi studion uumeniin marraskuussa nauhoittamaan musiikkia seuraavaa albumiaan varten. Koronaviruksen pakottama keikkatauko toimi bändille varsin hyvänä inspiraation lähteenä, sillä bändin rumpali-laulaja Brann Dailorin mukaan yhtyeellä on jopa kahden albumin verran materiaalia valmiina albumia varten. Yhtyeen järjestyksessään kahdeksannen albumin julkaisusta ei ole kuitenkaan vielä saatavilla tarkempaa tietoa.

Megadeth


Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Yhdysvaltalainen thrash metal -legenda Megadeth on rakentenut kaikessa rauhassa palasia tulevaa albumiaan varten ja marraskuussa yhtye kertoi aloittavansa pian nauhoittamaan lauluja tulevaa albumiaan varten. Yhtyeen basisti David Ellefson ilmoitti marraskuun lopussa bändiltä olevan tulossa uutta musiikkia tämän vuoden aikana, joten todennäköisesti yhtyeen tulevan albumin julkaisu tapahtuu kesällä.

Municipal Waste

Municipal Waste -kuva: Kip Dawkins -promokuva 2019

Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Yhdysvaltalainen crossover-suuruus Municipal Waste siirtyi marraskuussa studioon yhdessä Code Orange– ja Power Trip– tuottaja Arthur Rizkin kanssa nauhoittamaan seitsemättä albumiaan. Yhtye kertoo pandemia-ajan olleen varsin tuottoisaa, ja materiaaliin on paneuduttu aiempaa enemmän. Levyn julkaisusta ei ole vielä saatavilla enempää tietoa.

Mercyful Fate


Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA

Tanskalaisen heavy metal -legenda Mercyful Faten oli tarkoitus soittaa kesällä 2020 muutama valikoitu keikka Euroopassa mutta koronapandemian vuoksi keikat siirtyivät tälle vuodelle. Yhtye paljasti keikkojen siirtymisen yhteydessä kaavailleensa soittaa livenä myös muutamia uusia kappaleita. Toukokuussa 2020 kitaristi Hank Shermann kertoi bändillä olevan jo seitsemän kappaletta valmiina tulevaa albumiaan varten, joten varsin turvallisesti sopii olettaa että uusi albumi tänä vuonna ilmestyy vaikka sen julkaisuajankohdasta ei ole vielä saatavilla tarkempaa tietoa.

Meshuggah

Meshuggah – Tuska 2018

Albumi: TBA
Julkaisupäivä: Talvi

Ruotsalaisen metalliyhtye Meshuggahin rumpali Tomas Haake paljasti lokakuussa antamassaaan haastattelussa, että yhtyeellä on kasassa jo albumin verran materiaalia seuraavaa albumiaan varten. Levyn julkaisu tulee tapahtumaan tämän vuoden lopussa ja yhtye tulee soittamaan sen tiimoilta Euroopan-kiertueen marraskuussa.

Moonspell


Albumi: Hermitage
Julkaisupäivä: 26.2.2021
Portugalilainen pitkän linjan goottimetalliyhtye Moonspell on julkaisemassa seuraavan ”Hermitage” -nimisen albuminsa 26. päivä helmikuuta Napalm Recordsin kautta. Bändin tulevalta albumilta on julkaistu hiljattain kuunneltavaksi kappale nimeltä ”Common Prayers” ja voit katsoa siitä kuvatun musiikkivideon täältä.

Obscura


Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA
Saksalainen death metal -yhtye Obscura siirtyi studion uumeniin vuoden lopussa yhdessä tuottaja Fredrick Nordströmin kanssa nauhoittamaan seuraavaa albumiaan julkaistavaksi tämän vuoden aikana. Vuosi 2020 oli yhtyeelle muutoksien aikaa, sillä sen kitaristi Christian Münzner sekä basisti Jeroen Paul Thesseling palasivat takaisin yhtyeen riveihin. Yhtyeen meno vahvistui myös rumpalin osalta, kun David Diepold liittyi bändiin.

Papa Roach


Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA
Yhdysvaltalainen rockyhtye Papa Roach vietti viime vuonna paljon aikaa kirjoittaen ja nauhoittaen materiaalia tulevaa albumiaan varten, jonka se aikoo julkaista oman levy-yhtiönsä kautta. Tulevasta materiaalista saatiin jo pientä esimakua lokakuussa joten olettaa sopii, että bändiltä uusi albumi tänä vuonna ilmestyy. Yhtyeen edellinen ”Who Do You Trust?” -albumi ilmestyi vuonna 2019.

Rob Zombie


Albumi: The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy
Julkaisupäivä: 26.3.2021
Yhdysvaltalainen kauhurokkari Rob Zombie on julkaisemassa seuraavan ”The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy” -nimisen albuminsa 26. maaliskuuta Nuclear Blast Recordsin kautta. Yhtyeen tulevan albumin on tuottanut Zeuss (Hatebreed, All That Remains), ja siltä saatiin kuunneltavaksi lokakuun lopussa ensimmäinen single nimeltä ”The Triumph Of King Freak (A Crypt Of Preservation And Superstition)”, jonka voit kuunnella kappaleen täältä.

Red hot chili peppers

Red Hot Chili Peppers

Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA
Yhdysvaltalainen maailman suurimpiin rockyhtyeisiin lukeutuva Red Hot Chili Peppers ilmoitti viime vuoden tammikuussa aloittaneensa työstämään uutta musiikkia bändiin takaisin liittyneen kitaristin John Fruscianten kanssa. Yhtyeen tulevan albumin tämän hetkisestä tilanteesta ei ole tarkempaa tietoa, mutta olettaa sopii että bändi on sen koronavuoden aikana saanut kirjoitettua jo valmiiksi. Julkaisun ajankohdasta ei kuitenkaan ole vielä sen tarkempaa tietoa.

Steven Wilson

Steven Wilson @ The Circus

Albumi: The Future Bites
Julkaisupäivä: 29.1.2021
Progressiivisen rockin suosituimpiin nimiin lukeutuva Steven Wilson on julkaisemassa seuraavan sooloalbuminsa nimeltä ”The Future Bites” 29. päivä tammikuuta. Wilsonin tulevalta sooloalbumilta julkaistiin lokakuun lopussa uusi kappale nimeltä ”King Ghost” ja voit katsoa kappaleesta kuvatun musiikkivideon täältä. Wilsonin tulevan soololevyn oli alun perin määrä ilmestyä jo kesäkuussa, mutta koronan takia sen julkaisua päätettiin lykätä tammikuulle.

Slash Featuring Myles Kennedy & The Conspirators

Slash Feat. Myles Kennedy And The Conspirators

Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA
Guns N´ Rosesista tunnettu kitaristi legenda Slash paljasti joulukuussa Cleveland.com:lle aikovansa julkaista vuoden 2021 aikana uuden albumin yhdessä soolobändinsä sekä mahdollisesti myös Guns N´ Rosesin kanssa. Sooloalbumia varten Slash kertoi haastattelussa olevan valmiina jo 20 kappaletta, joten todennäköisesti sen julkaisu tulee tapahtumaan tämän vuoden kuluessa.

Serj Tankian – Elasticity

Serj Tankian

Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA
System Of A Downista sekä soolourastaan tunnettu muusikko Serj Tankian aikoo julkaista tänä vuonna uuden lyhytsoiton nimeltä ”Elasticity”. Kyseisen lyhytsoiton oli määrä ilmestyä jo lokakuussa, mutta Armenian ja Azerbaidžanin välinen konflikti vei Tankianin huomion ja hän päätti lykätä sen julkaisua. Lyhytsoiton materiaali koostuu Tankianin mukaan vanhoista kappaleaihioista, joiden oli tarkoitus jalostua System Of A Downin kappaleiksi. Lyhytsoiton julkaisun ajankohdasta ei ole vielä saatavilla tarkempia tietoja.

The Pretty Reckless


Albumi: Death By Rock And Roll
Julkaisupäivä: 12.2.2021
Laulaja-näyttelijä Taylor Momsenin kipparoima rockyhtye The Pretty Reckless on julkaisemassa seuraavan ”Death By Rock And Roll” -nimisen albuminsa helmikuun 12. päivä. Levyltä julkaistiin joulukuun lopussa uusi kappale nimeltä ”25” upean musiikkivideon kera ja voit katsoa sen täältä.

Tribulation

Tribulation

Albumi: Where The Gloom Becomes Sound
Julkaisupäivä: 29.1.2021
Ruotsalainen heavy metal -yhtye Tribulation julkaisee tammikuun 29. päivä viidennen pitkäsoittonsa ”Where The Gloom Becomes Sound”. Albumi on äänitetty huhtikuun ja kesäkuun välillä Tukholman Ryssviken-studiolla yhdessä yhtyeen äänimiehen Jamie Eltonin ja tuottaja Tom Dalgetyn kanssa. Dalgety pokkasi Grammy-ehdokkuuden työstään Ghostin ”Prequelle”-albumilla vuonna 2019. Yhtye kertoo, että ”Where The Gloom Becomes Sound” edustaa ilmaisuvoimaisinta ja luovinta Tribulationia tähän mennessä.

Trivium


Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA
Floridan metalliylpeys Trivium on tullut tunnetuksi erittäin ahkerana bändinä, joka käytännössä kiertää maailmaa aina vuoden ympäri mikäli uusi albumi ei ole työn alla. Nyt koronaviruksen pakottaman keikkatauon aikana yhtyeellä on ollut aikaa yllin kyllin kirjoittaa uusia kappaleita ja vaikka bändi ei vielä ole aiheesta liiemmin huudellut, on hyvin todennäköistä että bändiltä saadaan uusi albumi tämän vuoden aikana.

While She Sleeps


Albumi: Sleeps Society
Julkaisupäivä: 16.4.2021
Englantilainen metalcore-yhtye While She Sleeps on julkaisemassa seuraavan, ”Sleeps Society” -nimisen albuminsa huhtikuun 16. päivä. Levyltä ensimmäisenä singlenä julkaistiin sen nimikkokappale lokakuussa ja voit kuunnella sen täältä.

Veil of Maya


Albumi: TBA
Julkaisupäivä: Kevät
Yhdysvaltalaisen deathcorea ja progressiivista metalcorea esittävän Veil Of Mayan kitaristi Mark Okubo kertoi toukokuussa 2020 yhtyeen saaneen jo kahdeksan kappaletta kirjoitettua tulevaa albumiaan varten, mutta koronapandemian lykänneen hieman tulevan albumin tekemistä. Okubo kertoi haastattelussa yhtyeen kaavailevan jatkoa vuonna 2017 ilmestyneelle ”False Idol” -albumilleen keväälle 2021.

Bonus:

Guns N´ Roses


Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA
Guns N´ Roses on yhtye, jonka uuden albumin julkaisun suhteen on varsin turha pidättää hengitystä. Kitaristi Slash on kuitenkin viime vuoden lopussa antamissaan haastatteluissa kertonut olevan varsin toiveikas, että bändiltä uutta musiikkia kuultaisiin tänä vuonna mutta nähtäväksi jää, tuleeko bändi uutta musiikkia julkaisemaan tämän vuoden aikana, kokonaisesta albumista puhumattakaan.

Iron Maiden

Iron Maiden

Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA
Englantilaisen heavy metal -legenda Iron Maidenin huhuttiin käyneen vuonna 2019 studiossa nauhoittamassa valmiiksi tulevan albuminsa. Bändi ei kuitenkaan ole myöntänyt uuden albumin nauhoituksia missään kohdin joten nähtäväksi jää tulisi koronasta johtuen yhtyeen seuraava pitkäsoitto julki tänä vuonna, vai oliko huhut bändistä studiossa vain uutisankka.

Metallica


Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA
Yhdysvaltalainen thrash metal -suuruus Metallica on julkisesti kertonut aloittaneensa kirjoittamaan jatkoa vuonna 2016 ilmestyneelle ”Hardwired… to Self-Destruct” -albumilleen ja onhan bändin rumpali Lars Ulrich hehkuttanut tulevan albumin materiaalin olevan bändin uran parasta. Se missä vaiheessa levyn kirjoittaminen tällä hetkellä on, on yhä hieman pimennossa mutta pidetään peukut pystyssä että uutta Metallicaa saataisiin kuunneltavaksi vuoden 2021 aikana.

Rammstein


Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA
Industrial metal -jättiläinen Rammstein ilmoitti lokakuussa siirtyneensä studioon uumeniin ilmeisesti kirjoittamaan ja nauhoittamaan uutta musiikkia ja jatkoa vuonna 2019 ilmestyneelle ”Rammstein” -albumille. Yhtyeellä on kuitenkin vielä ”Rammstein” -albumin tienoilta niin paljon keikkoja soittelematta että pitäisin sitä jopa pienenä yllätyksenä, mikäli bändiltä uutta musiikkia saataisiin tänä vuonna, mutta kaikki mahdollisuudet siihen kuitenkin ovat olemassa.

Slipknot


Albumi: TBA
Julkaisupäivä: TBA
Yhdysvaltalainen metallijätti Slipknot ilmoitti marraskuussa aloittaneensa kirjoittamaan uutta musiikkia tulevaa albumiaan varten. Yhtyeen laulaja Corey Taylorin mukaan levyn julkaisu saattaa tapahtua vuoden 2021 aikana, mutta todennäköisesti sen julkaisu tulee tapahtumaan vasta myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana, vaikka bändin levyn saisikin valmiiksi tämän vuoden kuluessa. Levyn tämän hetkisestä tilanteesta ei ole tarjolla tarkempaa informaatiota.

Luetuimmat

Uusimmat