Suurien odotusten ja lupauksien vuosi 2022: tässä tulevat 30 odotetuinta metallialbumia ulkomailta tältä vuodelta

Kirjoittanut Erno Elomaa - 7.1.2022

Tervemenoa 2021 ja tervetuloa 2022. Vuonna 2021 lähes kaikkien yhtyeiden keikkakalenterit kokivat lähes täydellisen tyhjentymisen ja sen seurauksena lukuisat yhtyeet viettivät aikaa kirjoittaen uutta musiikkia tulevia albumeita varten. Koska ainakin nyt tätä kirjoittaessa näyttäisi siltä, että kesään 2022 mennessä keikat ja festivaalit alkavat taas pyöriä normaaliin tapaan (ainakin toivottavasti), on monilta yhtyeiltä tulossa myös ennen kesää uutta musiikkia. On aika kurkistaa kristallipalloon ja katsoa mitä tuleva vuosi tuo tullessaan ulkomaisen metallimusiikin osalta. Ohessa teille 30 mielenkiintoisinta metallialbumia, joita ainakin Kaaoszinen toimituksessa odotellaan innolla julkaistavaksi tämän vuoden kuluessa:

Avenged Sevenfold

Albumin nimi: TBA
Ilmestyy: Kesä 2022

Jenkkiyhtye Avenged Sevenfold on työstänyt koronapandemian ajan hiljalleen seuraavaa albumiaan, joka laulaja M. Shadowsin mukaan saatetaan valmiiksi tammikuun aikana. Albumi on järjestyksessään yhtyeen kahdeksas ja sen julkaisua kaavaillaan kesäksi 2022 ennenkuin yhtye ainakin toivottavasti nousee Euroopassa keikkalavoille muutaman festarikeikan merkeissä.

Arch Enemy

Albumin nimi: TBA
Ilmestyy: Kesä 2022

Neljä vuotta julkaisutaukoa pitänyt ruotsalainen metallilegenda Arch Enemy aktivoitui pandemiahorroksesta lokakuussa ”Deceiver, Deceiver” –singlen myötä ja tulevasta albumista saatiin lisämakua hiljattain toisen singlen ”House Of Mirrorsmuodossa. Yhtye on vielä ollut tulevan albuminsa julkaisun suhteen vaitonainen mutta voisi olettaa kahden singlen pohjalta, että levyn julkaisu tulee tapahtumaan kevään lopussa / kesän alussa Century Median kautta.

Five Finger Death Punch

Five Finger Death Punch Hartwall Arena 20.1.2020

Albumin nimi: TBA
Ilmestyy: Kesä 2022

Yhdysvaltalainen metalliyhtye Five Finger Death Punch aloitti viime vuoden heinäkuussa Las Vegasissa sijaitsevassa Hideout Recording studiossa nauhoittamaan tulevaa järjestyksessään yhdeksättä studioalbumiaan yhdessä hovituottajansa Kevin Churkon kanssa. Yhtyeen tulevasta albumista on jo saatu kuunneltavaksi lyhyt näyte laulaja Ivan Moodyn toimesta joten voisi olettaa, että levyn tekeminen alkaa olla loppusuoralla ja julkaisu tapahtuu todennäköisesti ennen Euroopassa soitettavia kesäkeikkoja.

Slipknot

Albumin nimi: TBA
Ilmestyy: Kesällä 2022

Yhdysvaltalainen metallijätti Slipknot ilmoitti viime vuoden marraskuussa aloittaneensa työstämään seuraavaa albumiaan ja laulaja Corey Taylorin tuoreen haastattelun mukaan albumista on valmiina noin 90% ja sen julkaisu tulee todennäköisesti tapahtumaan kesällä 2022. Yhtye julkaisi hiljattain myös uutta musiikkia ”The Chapeltown Rag” -nimisen kappaleen muodossa, mutta ei ole tiedossa tuleeko kyseinen kappale löytymään yhtyeen tulevalta albumilta, vai julkaistiinko kappale samaan tapaan faneille maistiaisena tulevasta kuin ”All Out Life”. Bändi nähdään kesällä myös Suomessa, sillä yhtyeen kipparoima oma festivaali Knotfest rantautuu Turkuun.

Anthrax

Anthrax, kuva: Jimmy Hubbard

Albumin nimi: TBA
Ilmestyy: 2022

Yhdysvaltalainen thrash metal -legenda Anthrax on työstänyt lähes koko koronapandemian ajan uutta albumia, mutta yhtye ei ole pitänyt kiirettä järjestyksessään 12:sta albuminsa kanssa, koska se ei aio julkaista albumia, ennen kuin keikkailu maailmassa on jälleen lähes normaalisti mahdollista. Todennäköisesti bändin tulevan albumin julkaisu tulee tapahtumaan vuoden 2022 lopussa.

Korn

Albumin nimi: The Requiem
Ilmestyy: 4.2.2022

Nu metal -tyylisuunnan pioneereihin lukeutuva Korn julkaisee järjestyksessään uransa 14. studioalbuminsa nimeltä ”Requiem” helmikuun 4. päivä Loma Vista Recordingsin kautta. Yhtye kirjoitti albumin kokonaisuudessaan huhtikuussa 2021. Levyn tekeminen oli kaiken kaikkiaan yhtyeelle erittäin vapauttava kokemus, koska bändillä ei tuolloin ollut olemassa olevaa levytyssopimusta kenenkään kanssa ja se sai tavanomaista enemmän aikaa kappaleiden työstämiseen ja viimeistelemiseen. Levyn on kerrottu olevan tyylillisesti vuonna 2002 ilmestyneen ”Untouchables” -albumin tyyliä ja levyn ensimmäinen single ”Start The Healing” edustaakin yhtyeen kevyempää osastoa.

Dark Funeral

Dark Funeral

Albumin nimi: We Are The Apocalypse
Ilmestyy: 18.3.2022

Ruotsalainen pitkän linjan black metal -yhtye Dark Funeral sai viime vuoden syyskuussa valmiiksi tulevan albuminsa nauhoitukset ja uusi albumi ”We Are The Apocalypse” julkaistaan 18. päivä maaliskuuta Century Median kautta. Albumin ensimmäinen single ”Let The Devil In” julkaistaan perjantaina 7. päivä tammikuuta ja esimakua siltä löydät tästä.

Sabaton

Albumin nimi: The War To End All Wars
Ilmestyy: 4.3.2022

Ruotsalainen metalliyhtye Sabaton julkaisee temaattisesti ensimmäistä maailmansotaa käsittelevän uuden albuminsa nimeltä ”The War to End All Wars” 4. päivä maaliskuuta Nuclear Blast Recordsin kautta. Albumilta viimeksi julkaistu kappale ”Christmas Truce” edustaa hyvin perinteistä Sabatonia ja yhtyeen faneille levy tulee jo julkaistujen singlejen pohjalta varmasti olemaan kaiken odotuksen arvoinen.

Cult of Luna

Albumin nimi: The Raging River
Ilmestyy: 5.2.2022

Ruotsalainen post-metal -yhtye Cult of Luna julkaisee helmikuun 5. päivä Metal Blade Recordsin kautta seuraavan ”The Raging River” -nimisen albuminsa. Levyn ensimmäinen single ”Three Bridges” ui jälleen tummissa vesissä ja pian jo saadaankin koko levyllinen synkkää tunnelmaa.

Rammstein

Albumin nimi: TBA
Ilmestyy: Kesä 2022

Saksalainen pyroshow:n mestari Rammstein kulutti vuoden 2020 kirjoittaen ja nauhoittaen uutta albumiaan, joka yhtyeen kosketinsoittaja Christian ”Flake” Lorenzin mukaan oli valmis jo helmikuussa 2021. Yhtyeen kitaristi Richard Kruspe kertoi toisen yhtyeensä Emigraten albumin julkaisun yhteydessä pääbändinsä aikovan julkaista uuden albumin ennen kesää 2022, jolloin yhtye jatkaa pariin otteeseen siirtynyttä Euroopan-kiertuettaan. Albumilta ei ole vielä julkaistu virallisesti kappaleita, mutta eräs onnekas astronautti sai jo yhden uuden kappaleen kuunnella avaruudessa.

Saxon

Albumin nimi: Carpe Diem
Ilmestyy: 4.2.2022

Saxon julkaisee Silver Lining Musicin kautta jo järjestyksessään 23. albuminsa ensi vuoden alussa! Helmikuun 4. päivänä julkaistava ”Carpe Diem” -albumi osoittaa brittimetallin mestareiden olevan edelleen nälkäisiä ja omalla polullaan. Luvassa on kymmenen uutta biisiä, jotka todistavat bändin oleman enemmän kuin voimissaan. ”Carpe Diem” -albumilta on julkaistu sen nimiraita, joka liehuttaa metallilippua jylhästi ja juhlistaa samalla koko genren olemassaoloa sekä Saxonia.

Voivod

Albumin nimi: Syncro Anarchy
Ilmestyy: 11.2.2022

Kanadalainen progemetallilegenda Voivod julkaisee 11. helmikuuta uuden ”Synchro Anarchy” –albuminsa Century Media Recordsin kautta. Julkaisu on bändin viidestoista levy, ja sitä edeltää vuonna 2018 ilmestynyt ”The Wake”. Voivodin rumpali Michel ”Away” Langevin kertoo levyn teon olleen hauskaa ja lopputuloksen edustavan yhtyettä sataprosenttisesti.

Hammerfall

Albumin nimi: Hammer of Dawn
Ilmestyy: 25.2.2022

Ruotsalainen power metal -yhtye Hammerfall julkaisee 12. studioalbuminsa ”Hammer of Dawn” 25. helmikuuta Napalm Recordsin kautta. Yhtye nauhoitti albuminsa lauluja lukuun ottamatta yhdessä tuottaja Fredrik Norströmin kanssa Studio Fredmanissa. Levyn laulut puolestaan nauhoitettiin Jacob Hansenin studiossa Tanskassa. Yhtyeen tulevalta albumilta on julkaistu sen nimikkokappale, joka osoittaa yhtyeen sävellyskynän olevan yhä täynnä kirveitä ja miekkoja.

Meshuggah

Albumin nimi: TBA
Ilmestyy: Kevät 2022

Matikkametallin mestari Meshuggah nähdään ensi kesänä Metal Capital Festivalissa ja ennen sitä on luvassa yhtyeeltä täysin uusi albumi. Yhtye vietti maaliskuussa aikaa studiossa albumia nauhoittamassa, joten albumi todennäköisesti on putkessa odottamassa vain julkaisua. Todennäköisesti albumi ilmestyy hyvissä ajoin ennen kesän keikkoja.

Corpsegrinder

Albumin nimi: Corpsegrinder
Ilmestyy: 4.2.2022

Cannibal Corpsesta tunnettu death metal -legenda George ”Corpsegrinder” Fisher julkaisee uransa ensimmäisen sooloalbuminsa helmikuun 25. päivä yhdessä Hatebreedista tunnetun Jamey Jastan kanssa. Albumin ensimmäisen singlenAcid Vat” perusteella luvassa on taas totutun brutaalia menoa verta ja suolenpätkiä säästelemättä.

U.D.O.

Albumin nimi: TBA
Ilmestyy: Kevät 2022

Saksalaisen heavy metallin kiistaton legenda Udo Dirkschneider täyttää tänä vuonna 70 vuotta ja merkkivuoden kunniaksi luvassa on ”spesiaali” albumi, mitä se ikinä pitäkään sisällään. Laulaja julkaisee todennäköisesti albuminsa samoihin aikoihin kuin täyttää vuosia, eli todennäköisesti huhtikuussa.

Ereb Altor

Albumin nimi: Vargtimman
Ilmestyy: 14.1.2022

Tammikuun puolivälissä tulille saadaan levy, jota kohtaan monella on kovat odotukset. Ruotsalainen viikinkimetalli, johon on tullut koko ajan enemmän myös black metal -elementtejä, saa näkemään kuvia muinaisista taisteluista. Toivottavasti saadaan bändi levyn myötä myös keikoille Suomeen.

King Diamond / Mercyful Fate

Albumin nimi: The Institute
Ilmestyy: Kevät / Kesä 2022

Tanskalainen heavy metal -laulaja King Diamond paljasti viime vuoden kesäkuussa antamassaan haastattelussa, että tänä vuonna on luvassa kahden albumin mittainen ”The Institute” -albumi sekä uusi albumi myös miehen toisen yhtyeen Mercyful Faten kanssa. Levyjen julkaisusta ei ole kuitenkaan vielä tarkempaa tietoa tai aikataulua.

Megadeth

Albumin nimi: The Sick, The Dying… And The Dead
Ilmestyy: Alkuvuosi 2022

Metallijätti Megadeth on työstänyt kaikessa rauhassa uutta studioalbumiaan, seuraajaa vuoden 2016 ”Dystopia”-levylle. Albumia on työstetty vastoinkäymisistä huolimatta, joihin ovat kuuluneet esimerkiksi Dave Mustainen kurkkusyöpä ja David Ellefsonin erottaminen, jonka johdosta bassoraidat piti äänittää uudestaan. Joulukuussa Dave Mustaine paljasti bändin saaneen ”The Sick, The Dying… And The Dead” -albuminsa valmiiksi ja todennäköisesti albumi tulee ilmestymään joko maaliskuussa tai huhtikuussa. Mustaine soitti albumilta kappaletta ”Life In Hell” fanille Cameon kautta.

Infected Rain

Albumin nimi: Ecdysis
Ilmestyy: 7.1.2022

Moldova ei ole niitä maita, jotka ensimmäisenä tulevat mieleen, kun metallimusiikista puhutaan. Täältä kuitenkin tulee Infected Rain, joka on kovalla työllä päässyt nousemaan monien festareitten lavoille ja sitä kautta saanut itselleen uusia ystäviä. 7. tammikuuta kannattaakin suunnata levykaupoille hankkimaan tämä uutuuslätty.

Machine Head

Albumin nimi: TBA
Ilmestyy: Kesä 2022

Yhdysvaltalainen laulaja-kitaristi Robb Flynnin kipparoima groove metal -yhtye Machine Head on julkaisemassa uransa kymmenennen albuminsa kesällä 2022 Nuclear Blastin kautta. Yhtye kävi studiossa Zack Ohrenin (Exmortus, All Shall Perish) kanssa marraskuussa nauhoittamassa albumia ja tämän hetkisen tiedon mukaan albumista on nauhoitettuna noin puolet, eli kuusi kappaletta. Levyn tarkemmasta aikataulusta ei ole vielä saatavilla lisää tietoja.

The Halo Effect

Albumin nimi: TBA
Ilmestyy: Kevät 2022

Yksi vuoden 2022 ehdottomasti odotetuimmista debyyttialbumeista on melodisen death metallin esi-isän In Flamesin entisistä jäsenistä koostuvan The Halo Effectin debyyttialbumi, joka todennäköisesti tullaan julkaisemaan kevään 2022 aikana Nuclear Blastin kautta. Tulevalta albumilta on tähän mennessä saatu esimakua ”Shadowminds” -kappaleen muodossa ja vaikka ensimmäinen single ei vielä putsannut pöytää, on levyltä silti lupa odottaa paljon.

Avantasia

Albumin nimi: TBA
Ilmestyy: Kesä 2022

Muun muassa Edguyn ja Avantasian priimusmoottorina toimiva saksalainen Tobias Sammet julkaisi elokuussa 2020 Facebookissa päivityksen Avantasian tulevaan albumiin liittyen, kertoen saaneensa levyä varten jo albumin verran materiaalia kasaan. Vuoden 2022 alussa Instagramissa julkaisemassaan päivityksessä Sammet kertoo levyn tulevan julki tänä vuonna, mutta julkaisun tarkasta ajankohdasta ei ole vielä tietoa. Se tulee kuitenkin varmaan tapahtumaan ennen kesällä soitettavia festarikeikkoja.

Kreator

Albumin nimi: TBA
Ilmestyy: Kesä 2022

Saksalainen thrash metal -suuruus Kreator on julkaisemassa seuraavan albuminsa kesällä 2022 Nuclear Blastin kautta. Yhtyeen laulaja-kitaristi Mille Petrozza on paljastanut asian Instagramiin julkaisemassaan päivityksessä ja kertonut yhtyeen aikovan julkaista albumilta ensimmäisen singlen ”pian”. Yhtyeen tuleva albumi tulee olemaan ensimmäinen bändiin vuonna 2019 liittyneelle Dragonforcen entiselle basistille Frédéric Leclercqille.

Behemoth

Kuva: Grzegorz Gołębiowski

Albumin nimi: TBA
Ilmestyy: Syksy 2022

Puolalaisen death metallin suuruuden Behemothin on määrä saapua Suomeen marraskuussa yhdessä Arch Enemyn kanssa ja siihen mennessä kummaltakin yhtyeeltä on odotettavissa uudet albumit. Bändin uudesta albumista ei ole vielä tällä hetkellä saatavilla kauheasti tietoa, mutta todennäköisesti yhtye syöksyy studion uumeniin nyt keväällä levyään nauhoittamaan, mikäli sen julkaisu syksyllä tapahtuu.

Immolation

Albumin nimi: Acts Of God
Ilmestyy: 18.2.2022

Yhdysvaltalainen death metal -yhtye Immolation julkaisee uuden ”Acts Of God” -albumin helmikuun 18. päivä Nuclear Blast Recordsin kautta. Julkaisu sisältää 15 uutta kappaletta ja sen kansitaiteesta vastaa Eliran Kantor. Immolationin edellinen ”Atonement”-studioalbumi ilmestyi vuonna 2017. Levyn ensimmäisen singlen ”Apostle” perusteella on lupa jälleen odottaa bändiltä vahvaa tuotosta.

Lorna Shore

Albumin nimi: TBA
Ilmestyy: Kevät 2022

New Jerseysta kotoisin oleva deathcore-yhtye Lorna Shore tiedotti joulukuussa saaneensa valmiiksi tulevan albuminsa nauhoitukset, joka tullaan julkaisemaan kevään 2022 aikana Century Median kautta. Albumilta ei ole vielä julkaistu musiikkia, mutta sitä on varmasti luvassa jo tammikuun aikana, mikäli levyn julkaisu tosiaan tapahtuu alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Parkway Drive

Parkway Drive – Tuska 2018

Albumin nimi: TBA
Ilmestyy: Syksy / Talvi 2022

Australialainen modernin metallin jättiläinen Parkway Drive on pitänyt koko koronapandemian ajan keikkataukoa työstäen musiikkia seuraavaa albumiaan varten. Yhtyeen laulaja Winston McCall kertoi jo toukokuussa 2020 levyn kirjoittamisen olleen käynnissä, joten voisi olettaa, että yhtyeellä on jo uusi albumi lähes purkissa odottamassa vain julkaisua. Levyn julkaisun aikataulusta ei ole kuitenkaan vielä mitään tietoa.

Kerry King’s Slayer

Kerry King (©Alfred Nitsch)

Albumin nimi: TBA
Ilmestyy: Talvi 2022 / Kevät 2023

Yhdysvaltalaisesta thrash metal -legendasta Slayerista tunnettu kitaristi Kerry King ilmoitti aikovansa jatkaa uraansa ja perustavansa uuden yhtyeen, jonka nimeä eikä jäseniä ole vielä julkistettu. King kertoi viime vuoden lokakuussa Metal Hammerille antamassaaan haastattelussa, että ei aio kiirehtiä albumin tai bändin julkistamisen suhteen, koska projektilla ei ole kiire mihinkään, mutta paljasti samassa, että pohtii vakavasti erästä pöydällään olevaa kiertuetarjousta. Voisi olettaa, että tieto yhtyeestä sekä sen kokoonpanosta tullaan julkaisemaan syksyn / talven 2022 aikana sekä tieto albumista lähes heti perään. Varmaa ei kuitenkaan ole, ehtiikö levy kauppoihin vuoden 2022 aikana vai meneekö julkaisu ensi vuoden puolelle. Bändissä mukana oleva rumpali Paul Bostaph kertoi elokuussa 2020 musiikillisesti tulevan projektin olevan hyvin lähellä Slayeria sen kuitenkaan olematta Slayeria.

Luetuimmat

Uusimmat